Oostwal Sportieve dorpelingen zaterdag 3 september 15:00 uur.

Ook dit jaar wordt weer ‘De Oostwal Sportieve dorpelingen’ verreden.

Over een parcours van 2,3 kilometer kunnen wielrenners van 16 jaar en ouder die geen wedstrijdlicentie (uitgezonderd KNWU startlicentie) hebben razen door de straten van Sint Pancras en aangemoedigd worden als een ware prof. 

De renners rijden 30 minuten + 1 ronde.

Er wordt gestreden in verschillende categorieën; dames, mannen 16-45, mannen 46-59 en mannen 60+. Iedereen start en finisht tegelijk, na afloop wordt de uitslag per categorie opgemaakt. 

Bij de zogenaamde funklasse van de KNWU, waar deze koers onder valt, gelden dezelfde regels als bij een normale wielerkoers. Deelnemers dragen een fietshelm en rijden op een deugdelijke racefiets zonder opzetstuur, zadeltasje, spatborden en dergelijke. Bij twijfel over de goede staat van de racefiets kan de renner of renster deelname aan de wedstrijd worden ontzegd. 

Het inschrijfgeld voor deze koers bedraagt € 10,00. Indien je beschikt over een basislidmaatschap van de KNWU, bedraagt het inschrijfgeld € 5,00.  

Via onderstaande link kan je je opgeven voor De Oostwal Sportieve Dorpelingen 2022. 

https://inschrijven.nl/form/2022090351321-nl

Deelnemers aan de Oostwal Sportieve Dorpelingen stemmen in met het gebruik van foto’s en videomateriaal die tijdens hun deelname zijn gemaakt door de KNWU en de organisatie van de Ronde van Sint Pancras. Mocht je bezwaar maken op een geplaatste foto neem dan contact op de organisatie. 

Deelnemers stemmen in met de vermelding van hun naam op de startlijsten op de website en de wedstrijddag. De namen worden tevens opgenomen in de wedstrijduitslag.

Deelnemers kunnen zich op zaterdag 3 september tussen 14.00 en 14.30 uur melden bij sportcafé De Oostwal. Je krijgt dan het rugnummer en, als je die niet zelf bezit,  een transponder. Als je een transponder gebruikt van de organisatie vragen we je om een legitimatiebewijs of een KNWU-startlicentie achter te laten. Deze wordt retour gegeven bij inlevering van de chip. 

De start van de race is om 15.00 bij de Start/finish op de A.V.H. Destreelaan in Sint Pancras.

We zien je graag op zaterdag 3 september!

Parcours

Extra Info

Kleine parcours

Kleine parcours

A.V.H. Destreelaan (start) - Kastanjelaan -
Wilgenlaan - A.V.H. Destreelaan (Finish)

 

Grote parcours

Grote parcours

A.V.H. Destreelaan (start) - Stuimellaan -
Bovenweg - Meeuwenlaan A.V.H Destreelaan (Finish)

 

Stersponsors

Miss wielerronde

MISS 2021: Maartje Tros

Mijn naam is Maartje Tros, ben 21 jaar en ik ben zoals ze dat noemen een echte Sint Pancrasser. Ik ben namelijk in dit dorp geboren en ik woon hier nog steeds met mijn vader, moeder en mijn 2 zusjes. Op dit moment ben ik werkzaam in de kinderopvang wat ik heel erg leuk vind en daarnaast wil ik de studie oppakken voor docent Engels. In mijn vrije tijd doe ik het liefst leuke dingen met mijn vriendinnen zoals lekker borrelen en lekker eten. Verder zwem ik graag in ons mooie zwembad de Bever.
Sinds de wielerronde weer terug in het dorp is kijken we er met veel plezier naar. Vooral de feesttentjes om het parcours vind ik altijd erg gezellig. Dit jaar rijdt mijn vader ook mee maar die wordt toch laatste dus die kom ik op het podium niet tegen.

Ik heb er erg veel zin in en zal jullie op 4 september zien.

Groetjes Maartje

 

Voorgaande Wielermissen 

vrijwilligers

Een wielerronde kan niet zonder vrijwilligers. Niet alleen op de dag zelf moet er veel werk verricht worden maar ook daarvoor en daarna. Wilt u als vrijwilliger meehelpen met het organiseren van de wielerronde? Meldt u dan aan.

Aanmelden