Dikke Banden Race

Wil jij racen in een echte wedstrijd zoals op TV? Ben jij geboren in/tussen de jaren 2009 en 2016? Doe dan mee met de Dikke Banden Race! Je mag gewoon meedoen op je eigen (stads)fiets. Er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen. Bij voldoende deelnemers rijden de jongens tegen elkaar en de meisjes tegen elkaar.

Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Vermeld in je mail:

Voornaam

Achternaam

Adres

Woonplaats

Geboortedatum (dd-mm-jjjj) en

Telefoonnummer (van je ouder/verzorger)

Jongen / Meisje

 

DEELNAME IS GRATIS.

Er zijn meerdere categorieën:

- Categorie 2: meisjes en jongens geboren in 2015-2016
- Categorie 3: meisjes en jongens geboren in 2013-2014
- Categorie 4: meisjes en jongens geboren in 2011-2012
- Categorie 5: meisjes en jongens geboren in 2009-2010

 

De winnaars van de lokale Dikke Banden Races nemen het tegen elkaar op tijdens de landelijke finaledag.

Er zijn verschillende wedstrijden door het land. De Dikke Banden Race in Sint Pancras is op zaterdag 4 september en start om 12.00 uur. Kijk voor overige wedstrijden op de kalender. De kalender vind je hier.

 

Aanmelden kan ook via https://www.klaarvoordestart.org/dikke-banden-races. Hiervoor heb je wel een KNWU-account nodig. 

Aanmelden voor de Dikke Banden Race kan per evenement. Wanneer je bent ingeschreven, wordt de rest geregeld op de dag zelf. De race voldoet dan ook aan alle eisen van de KNWU. Bij de Dikke Banden Races is aan alles gedacht. Dat betekent dat de wedstrijdjes steeds worden gehouden op een afgesloten parcours waar geen verkeer mogelijk is. Bovendien is het dragen van een helm verplicht. Deze is eventueel te leen bij Klaar Voor De Start in het geval uw zoon of dochter er zelf (nog) geen heeft. Een ongeluk zit in een klein hoekje, dus zorgen we ervoor dat er een bekwaam EHBO-team naast het parcours staat. Uiteraard gaan we ervan uit dat het EHBO-team niet in actie hoeft te komen.

Eigen fiets

Kinderen kunnen deelnemen aan de Dikke Banden Race zonder dure materialen aan te hoeven schaffen. Je kunt meedoen op je normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets. Racefietsen zijn niet toegestaan. De banden moeten namelijk breder dan 28 millimeter zijn. Op de wedstrijddag zelf, wordt de fiets nog gecontroleerd door de organisatie.

 

Deelnemers aan de Dikke Banden Race stemmen in met het gebruik van foto’s en videomateriaal, die tijdens hun deelname zijn gemaakt door de KNWU, de organisatie van de Ronde van Sint Pancras en nadien als promotiemateriaal gebruikt kunnen worden. Mocht u bezwaar maken op een geplaatste foto neem dan contact op de organisatie.

Parcours

Extra Info

Kleine parcours

Kleine parcours

A.V.H. Destreelaan (start) - Kastanjelaan -
Wilgenlaan - A.V.H. Destreelaan (Finish)

 

Grote parcours

Grote parcours

A.V.H. Destreelaan (start) - Stuimellaan -
Bovenweg - Meeuwenlaan A.V.H Destreelaan (Finish)

 

Stersponsors

Miss wielerronde

MISS 2021: Maartje Tros

Mijn naam is Maartje Tros, ben 21 jaar en ik ben zoals ze dat noemen een echte Sint Pancrasser. Ik ben namelijk in dit dorp geboren en ik woon hier nog steeds met mijn vader, moeder en mijn 2 zusjes. Op dit moment ben ik werkzaam in de kinderopvang wat ik heel erg leuk vind en daarnaast wil ik de studie oppakken voor docent Engels. In mijn vrije tijd doe ik het liefst leuke dingen met mijn vriendinnen zoals lekker borrelen en lekker eten. Verder zwem ik graag in ons mooie zwembad de Bever.
Sinds de wielerronde weer terug in het dorp is kijken we er met veel plezier naar. Vooral de feesttentjes om het parcours vind ik altijd erg gezellig. Dit jaar rijdt mijn vader ook mee maar die wordt toch laatste dus die kom ik op het podium niet tegen.

Ik heb er erg veel zin in en zal jullie op 4 september zien.

Groetjes Maartje

 

Voorgaande Wielermissen 

vrijwilligers

Een wielerronde kan niet zonder vrijwilligers. Niet alleen op de dag zelf moet er veel werk verricht worden maar ook daarvoor en daarna. Wilt u als vrijwilliger meehelpen met het organiseren van de wielerronde? Meldt u dan aan.

Aanmelden