fb youtube ytb

Decathlon Dikke Banden Race

Wil jij racen in een echte wedstrijd zoals op TV? Ben je tussen de 4 en 12 jaar oud? Doe dan mee aan Jeugdronde of de Decathlon Dikke Banden Race! Je mag gewoon meedoen op je eigen (stads)fiets.

Ben je tussen de 4 en 6 jaar oud dan en wil jij ook heel graag meedoen? Dan kun jij meedoen met de Jeugdronde. Meld je dan aan door een mailtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef dan je naam, adres, woonplaats en geboortedatum door. Hoewel deze race buiten de officiele Decathlon Dikke Banden Race valt, geld voor deze categorie dezelfde regels als bij de Decathlon Dikke Banden Race. Deze categorie gaat niet naar de landelijke finaledag.

- Categorie 0: meisjes en jongens geboren in 2012-2014

Ben je tussen de 7 en 12 jaar oud? Doe mee aan de Decathlon Dikke Banden Race! Je mag gewoon meedoen op je eigen (stads)fiets.

Als je de race wint mag je op de landelijke finaledag tegen andere winnaars uit het land fietsen. Word jij de Dikke Banden Race Kampioen van Nederland?

De Decathlon Dikke Banden Race is een fietswedstrijd voor jongens en meisjes van 7 tot en met 12 jaar oud. Deelname is mogelijk op je eigen fiets – geen racefiets – en er wordt gereden in verschillende leeftijdsgroepen. Bij voldoende deelnemers rijden de jongens tegen elkaar en de meisjes tegen elkaar.

Er zijn drie categorieën:

- Categorie 1: meisjes en jongens geboren in 2010-2011
- Categorie 2: meisjes en jongens geboren in 2008-2009
- Categorie 3: meisjes en jongens geboren in 2006-2007

 

De winnaars van de lokale Dikke Banden Races nemen het tegen elkaar op tijdens de landelijke finaledag op zaterdag 13 oktober in Best.

Er zijn verschillende wedstrijden door het land. De Decathlon Dikke Banden Race in Sint Pancras is op zaterdag 1 september en start om 12.30 uur. Kijk voor overige wedstrijden op de kalender. De kalender vind je hier.


MEEDOEN?

Aanmelden voor de Decathlon Dikke Banden Race kan per evenement. Wanneer je bent ingeschreven, wordt de rest geregeld op de dag zelf. De race voldoet dan ook aan alle eisen van de KNWU. Het parkoers wordt afgezet en een helm dragen is verplicht. Mocht je die niet hebben, dan zijn deze te leen bij de organisatie. Mocht er toch een ongelukje gebeuren, dan staat er altijd een EHBO-ploeg klaar langs het parkoers.


Eigen fiets

Kinderen kunnen deelnemen aan de Decathlon Dikke Banden Race zonder dure materialen aan te hoeven schaffen. Je kunt meedoen op je normale (stads)fiets, mountainbike of crossfiets. Racefietsen zijn niet toegestaan. De banden moeten namelijk breder dan 28 milimeter zijn. Niet helemaal zeker of de fiets geschikt is voor de race? Doe de check hieronder. Ook op de wedstrijddag zelf, wordt de fiets nog gecontroleerd door de organisatie.

Deelnemers aan de Decathlon Dikke Banden Race / Jeugdronde stemmen in met het gebruik van foto’s en videomateriaal, die tijdens hun deelname zijn gemaakt door de KNWU, de organisatie van de Ronde van Sint Pancras en nadien als promotiemateriaal gebruikt kunnen worden. Mocht u bezwaar maken op een geplaatste foto neem dan contact op de organisatie.